ГоловнаПраво

Верховний Суд мінімізує усні слухання

Розгляд справ у письмовому провадженні продовжиться.

Верховний Суд мінімізує усні слухання
Фото: Макс Требухов

На період карантину Верховний Суд мінімізує усний розгляд справ. Про це повідомляє пресслужба суду.

"Водночас розгляд справ у порядку письмового провадження і прийом документів відбуватиметься в штатному режимі. Сторони можуть звернутися до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи у зв'язку з запровадженням карантину", - йдеться в повідомленні.

Також, як повідомляли раніше, на період карантину Верховний Суд зупиняє проведення масових заходів, не пов'язаних з процесуальною діяльністю, в тому числі особистий прийом громадян, екскурсії, круглі столи, семінари.

"У цей непростий час у нас два головні завдання - зупинити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, виконуючи рекомендації Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, та забезпечити захист прав і свобод наших громадян. Немає універсальних рекомендацій для організації роботи кожного конкретного судді, однак збереження здоров'я як співробітників суду, так і учасників судових процесів є безперечним пріоритетом", - заявила голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Верховний Суд також рекомендує учасникам судового процесу й іншим громадянам уникати відвідування суду і використовувати для звернення альтернативні види зв'язку (електронну пошту, телефон).

E-mail: [email protected]

Телефони:

Контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України)

Велика Палата: (044) 253-02-87; Касаційний адміністративний суд: (044) 501-95-30; Касаційний господарський суд: (044) 207-58-24; Касаційний кримінальний суд: (044) 591-09-46; Касаційний цивільний суд: (044) 591-10-00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram