ГоловнаПраво

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в справі Гандзюк Левіну (оновлено)

Він буде під арештом до завершення терміну досудового розслідування.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в справі Гандзюк Левіну (оновлено)
Фото: https://www.flagman.bg/

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному в справі Катерини Гандзюк Олексію Левіну. Його відправили в СІЗО, пише Insider.

Прокуратура клопотала про арешт Левіна, суд підтримав цей запобіжний захід.

Рішення винесла суддя Крістіна Костянтинова. Утримання під вартою буде діяти до 2 квітня.

Оновлення. В офісі генпрокурора відзначили, що суд не міг прийняти рішення про більший термін утримання Левіна під вартою, оскільки саме тоді закінчиться термін досудового розслідування.

"Суд не міг прийняти рішення про застосування запобіжного заходу на більший термін у зв'язку з тим, що залишалося 17 днів до завершення терміну досудового розслідування в зазначеному провадженні. Незважаючи на це прокурор подав клопотання про продовження терміну досудового розслідування. На цей час його не розглянуто. Після його задоволення прокурори будуть подавати нове клопотання про обрання запобіжного заходу", - пояснили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, співробітники правоохоронних органів Болгарії затримали Левіна 24 січня 2020 року, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. 11 березня Апеляційний суд Бургаса підтвердив рішення першої інстанції про видачу Левіна Україні.

В Офісі генерального прокурора розраховують, що екстрадиція Олексія Левіна з Болгарії повинна прискорити розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

16 березня Болгарія екстрадувала в Україну Олексія Левіна. 

31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram