ГоловнаПраво

Раді пропонують посилити відповідальність за порушення карантину

Проєкт закону планують розглянути завтра.

Раді пропонують посилити відповідальність за порушення карантину
Фото: LB.ua

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, спрямований на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби. Текст проєкту опубліковано на сайті парламенту.

Зокрема, проєкт передбачає внесення юридичного факту введення карантину в перелік форс-мажорних обставин; можливість роботи вдома для працівників, державних службовців і службовців органів місцевого самоврядування та надання за їх згодою відпустки; надання права власникам змінювати режими роботи органів, установ, підприємств, додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання, встановлення адміністративної відповідальності за самовільне залишення місця обсервації і т.і.

У проєкті йдеться про те, що порушення правил карантину тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу для громадян - від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У тижневий термін після прийняття законопроєкту уряд повинен встановити додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які займаються ліквідацією захворювання на коронавірусну хворобу в розмірі до 200 відсотків заробітної платні. Також вводиться особливий режим держзакупівель.

Згідно з сайтом парламенту, проєкт закону знаходиться на розгляді Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Нагадаємо, Верховна Рада планує у вівторок,17 березня, провести позачергове засідання. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram