ГоловнаПраво

Суд почне розгляд скарги на виправдальний вирок Труханову 17 березня

Засідання вперше провели в режимі відеозв'язку.

Суд почне розгляд скарги на виправдальний вирок Труханову 17 березня
Геннадій Труханов та його захисник Олександр Лисак.
Фото: Катерина Петренко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду почне розглядати по суті апеляційну скаргу Спеціальної антикорупційної прокуратури на виправдальний вирок Геннадію Труханову і ще восьми фігурантам у справі одеського заводу "Краян" 17 березня. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Сьогодні суд закінчив розгляд клопотань адвокатів, який тривав понад місяць. Засідання проходило вперше в режимі відеозв'язку з Приморським райсудом Одеси, де перебували всі фігуранти справи.

Фото: Катерина Петренко

Обвинувачений Ігор Кравченко і адвокат Михайло Коротюк домагалися визнання неприйнятними доповнення і зміни до апеляційної скарги прокурорів, тому що це, на їхню думку, погіршує становище обвинувачених. Адвокати просили повернути зміни прокурору і розглядати скаргу в первинному вигляді.

Річ у тому, що спершу прокурори просили скасувати виправдальний вирок фігурантам справи, а пізніше внесли зміни, щоб суд відправив справу на новий розгляд. На думку прокуратури, зокрема, Малиновський райсуд Одеси під час винесення рішення нібито був в змові з адвокатами і не проаналізував документи звинувачення, які не приєднав їх до матеріалів справи. Тому звинувачення вимагає нового розгляду справи у Вищому антикорупційному суді.

На думку прокурора Валeнтина Мусіяки, зміни нe погіршують становище обвинувачених. Прокурор заявив, що після зміни скарги можливе направлення справи на новий розгляд, і як результат - як обвинувальний, так і виправдувальний вирок.

Фото: Катерина Петренко

Мер Одеси Геннадій Труханов також наполягав на тому, щоб суд розглядав першу скаргу прокуратури, але суд відмовив.

"Прокурори хочуть затягнути розгляд справи. Звинувачення "розсипалося" з тріском. Вони створюють казки і хочуть розгляд, щоб отримати плюшки. Це - політичне замовлення. Я хочу його припинення", - висловився Труханов.

Також одеський мер додав, що нібито досі нe розуміє, що він порушив і в чому його звинувачують.

Фото: Катерина Петренко

Крім того, судді прийняли відмову обвинуваченої Галини Богданової від трьох захисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram