ГоловнаПраво

Суд відправив під домашній арешт затриманого за бійку на презентації Сівоха (оновлено)

Адвокат буде подавати апеляцію.

Суд відправив під домашній арешт затриманого за бійку на презентації Сівоха (оновлено)
Сергей Тамарин
Фото: pravda.com.ua

Печерський районний суд відправив під цілодобовий домашній арешт члена Нацкорпусу Олександра Демидова, якого затримали після бійки на презентації Національної платформи примирення і єдності радника голови РНБО Сергія Сивоха. Про це пишуть "Українські новини".

Запобіжний захід обрано на два місяці, але адвокат Едуард Вербинець повідомив, що подаватиме апеляцію. За його словами, Демидов дійсно був на презентації Сивоха, але не нападав на нього і не бив. Сам Демидов теж повідомив, що не причетний до бійки.

"Це політична розправа. Я взагалі не був біля Сивоха і близько. Я поставив йому питання, зірвав плакат і пішов з кімнати. Але влада вирішила помститися", - заявив він.

Також суд збирається обрати запобіжний захід ветерану АТО Юрію Каплі і голові київського осередку Нацкорпусу Сергію Тамаріну.

Нагадаємо, презентацію Національної платформи єдності і примирення Сергія Сивоха зірвали представники Нацкорпусу. Серед учасників акції були Максим Жорін, Сергій Тамарін, Владислав Соболевський, Олександр Волков - ветерани полку "Азов".

Представники Нацкорпусу вимагали у Сивоха відповіді на питання: на Донбасі війна чи внутрішній конфлікт?

Почалася штурханина, Сивоха почали штовхати до виходу. Прибула поліція. Сивохо покинув презентацію. Після цього правоохоронці затримали 15 осіб. Їм інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram