ГоловнаПраво

Апеляційний суд залишив Антоненка під арештом

Антоненко перебуває під вартою з 14 грудня минулого року.

Апеляційний суд залишив Антоненка під арештом
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний суд відхилив клопотання адвокатів підозрюваного в убивстві Павла Шeрeмeта музиканта і військового Андрія Антонeнка про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на будь-який інший. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Під час засідання адвокати долучили висновки експертиз зросту за 2016 рік, які свідчать про розбіжність зросту Антонeнка і людини з камeр відеоспостереження на 10 сантиметрів. Через ці документи минулого разу суд відклав розгляд.

Суд також задовольнив клопотання прокурора про долучення оригіналів трьох експертиз зросту осіб, які нібито закладали вибухівку під авто Шеремета.

Адвокат Антоненка також заявив, що підозрюваний готовий віддати закордонні паспорти, щоб не було сумнівів у тому, що він може виїхати за кордон.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва продовжив арешт Андрія Антоненка без права внесення застави до 4 квітня. Слідство вважає його організатором убивства журналіста Шеремета. До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також кількох невстановлених осіб. За версією слідства, Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства.

Про те, що Антоненко вищий від людини, яку зняли камери відеоспостереження в ніч перед злочином, свідчать також дані експертизи, проведеної ще в серпні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram