ГоловнаПраво

ВАКС залишив депутата Одеської облради Бабенка під заставою в 5 млн гривень

Бабенко проходить у справі заводу "Краян".

ВАКС залишив депутата Одеської облради Бабенка під заставою в 5 млн гривень
Олег Бабенко
Фото: dumskaya.net

Вищий антикорупційний суд залишив чинною заставу в розмірі 5,255 млн гривень для одного з підозрюваних у справі заводу "Краян" депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка.

Про це інформує пресслужба ВАКС.

3 березня Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного, депутата Одеської обласної ради, на рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 лютого 2020 року, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 255 000 гривень.

За результатами судового розгляду колегія вирішила залишити апеляційну скаргу захисника без задоволення, а постанову слідчого судді - без змін.

"Це рішення набуло чинності з моменту проголошення, є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає", - йдеться в повідомленні.

27 лютого ще одному фігуранту справи "Краян" екснардепу Олександру Дубовому Апеляційна палата ВАКС залишила чинною заставу в 16 млн гривень.

Нагадаємо, 12 січня НАБУ спільно з Генпрокуратурою повідомило Бабенку про підозру. За версією слідства, депутат намагався дати співробітнику НАБУ хабар, щоб з рахунків його підприємства було знято арешт, накладений в рамках розслідування справи про покупку будівлі заводу "Краян" мерією Одеси за завищеною ціною.

Під час спроби затримання Бабенко втік від співробітників НАБУ через вікно будинку в Києві. Пізніше депутат написав у Фейсбуці, що звинувачення у хабарі - "мильна бульбашка".

16 січня Генпрокуратуру відвідав адвокат депутата, який запевнив, що Бабенко має намір з'явитися 19 січня на допит. Про те, чи здався в результаті Бабенко правоохоронцям, не повідомлялося, але в підсумку Печерський райсуд Києва обрав запобіжним заходом 2 млн гривень застави.

У лютому за Бабенка заставу було внесено. Згідно з рішенням суду, він має право перебувати в двох містах - Києві та Одесі.

Олег Бабенко, який входить до фракції БПП "Солідарність", деякий час очолював "Завод "Краян". На початку 2016 року будівлю в складі цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян" було продано за 4 млн гривень, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн гривень. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram