ГоловнаПраво

ВАКС залишив без змін запобіжний захід голові Чернівецької облради

Апеляційна палата відмовила і адвокатам, і прокурорам.

ВАКС залишив без змін запобіжний захід голові Чернівецької облради
Иван Мунтян
Фото: molbuk.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави голові Чернівецької облради Іванові Мунтяну.

Він підозрюється в отриманні неправомірної винагороди за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Апеляція ВАКС відмовила в задоволенні як скарги прокурорів, які просили суворішу міру запобіжного заходу, так і скарги адвоката про скасування обраної міри запобіжного заходу і застосування особистого зобов'язання", - додали в САП.

Дії Мунтяна кваліфікують за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття неправомірної винагороди), а підприємця, який дав йому хабар - ч.4 ст. 369 (надання неправомірної винагороди).

Нагадаємо, 16 жовтня в кабінеті голови Чернівецької облради пройшли обшуки. 4 лютого Іванові Мунтяну вручили підозру.

За даними правоохоронців, голова Чернівецької облради в липні 2019 року зажадав у бізнесмена $400 000 за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу "Брусниця", що належить до комунальної власності. Протягом серпня-жовтня 2019 року він отримав від підприємця частину суми в розмірі $180 000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram