ГоловнаПраво

На атестацію в нову прокуратуру зареєструвалися 3 697 регіональних прокурорів

Вони повинні пройти два тестування і співбесіду.

На атестацію в нову прокуратуру зареєструвалися 3 697 регіональних прокурорів
Фото: censor.net.ua

Для проходження першого етапу переатестації в нову прокуратуру зареєструвалися 3 697 регіональних прокурорів з усіх областей України, АР Крим і військових прокуратур.

Атестація є наступним етапом реформи прокуратури, яка стартувала торік і передбачає створення Офісу генпрокурора і набір у нього співробітників "поза системою". Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора України.

"У рамках реформи прокуратури ми успішно атестували прокурорів ГПУ, запустили роботу Офісу генпрокурора, йде добір 100 нових прокурорів в Офіс. Ми починаємо атестацію прокурорів регіональних прокуратур, тому що суспільство очікує від прокурорів усіх рівнів порядності, професійності та результатів - підозр, направлених до суду справ", - зазначив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Процес атестації однаковий для всіх прокурорів. Він складається з трьох етапів: тесту на знання законодавства, тесту на загальні здібності і зі співбесіди з кадровою комісією.

Два перші етапи пройдуть у Києві з 2 по 5 березня, прокурори однієї прокуратури будуть здавати тест у різні дні. Ті, хто здав тест на знання законодавства мінімум на 70 балів, будуть допущені до наступного етапу. Усі, хто впорається і з ним, підуть на фінальну співбесіду.

Кадрові комісії, які будуть розмовляти з кандидатами, очолили заступники генпрокурора Віктор Чумак і Віталій Касько. Заплановане створення ще 10 комісії.

Крім того, допущених до третього етапу прокурорів перевірятимуть на порядність - відповідність витрат і майна їх і членів сім'ї, відповідність поведінки вимогам професійної етики.

Нагадаємо, на атестацію в Офіс генпрокурора подалися 1 339 прокурорів, проте всі етапи тестування пройшли тільки 610. Крім того, до лав ОГП набирали працівників не з прокурорської системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram