ГоловнаПраво

У МВС заявили, що підозрювані у справі Шеремета відмовляються від участі у слідчих діях

Зокрема, Антоненко і Дугарь відмовилися від одночасного допиту.

У МВС заявили, що підозрювані у справі Шеремета відмовляються від участі у слідчих діях
Фото: Макс Левин

Підозрювані у справі про вбивство Павла Шеремета відмовляють органу досудового слідства в участі в слідчих діях. Про це повідомили в пресслужбі МВС

"Таким чином процес проведення слідчих дій ускладнюється", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, перш за все, йдеться про Яну Дугарь, яка відмовилася свідчити під час допиту як підозрювана і від проведення експертизи почерку і судово-психіатричної експертизи. 

Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту і свідчити під час допиту, а Юлія Кузьменко – від судово-медичної і габітоскопічної (портретної) експертизи. І Антоненко, і Дугарь відмовилися від одночасного допиту.

"Усі троє підозрюваних відмовилися від проходження інтерв'ю з використанням поліграфа (при цьому Дугарь раніше брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Кузьменко давала згоду на його проведення)", - додали в МВС.

Нагадаємо, що Дугарь відмовилася від участі в слідчому експерименті, який проводили 3 січня. Адвокат Дугарь Микола Ореховський пояснив її відмову від участі в експерименті тим, що слідство проводить його, зокрема, для того, "щоб додатковий доказ зробити основним".

Підозрюваний Андрій Антоненко відмовився від слідчого експерименту, мотивуючи це відсутністю своїх захисників.

Раніше Юлія Кузьменко подала позов до Печерського районного суду проти Міністерства внутрішніх справ України. Її адвокат повідомила, що справа стосується спростування міністром МВС його заяви, зробленої в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна". Йдеться про його заяву про те, що Кузьменко відмовилася давати свідчення у справі про вбивство Шеремета.

"Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то повинен бути протокол допиту, де вказано, що вона використовувала статтю 63 Конституції. Але такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було... Ми наполягаємо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована", - заявила адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram