ГоловнаПраво

Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в організації серії розбійних нападів у Київській області

Двом іншим фігурантам дозволили внести заставу, сума якої вдесятеро менша від вартості вкраденого майна.

Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в організації серії розбійних нападів у Київській області
Фото: argument.ua

Підозрюваного в організації серії розбійних нападів у Київській області відпустили під домашній арешт. Про це повідомили на сторінці обласної поліції у Facebook.

У цьому кримінальному провадженні фігурує група осіб, обґрунтовано підозрювана у скоєнні п'яти розбійних нападів на помешкання громадян.

"Під час них потерпілі, серед яких були діти і люди похилого віку, зазнавали фізичному впливу і погроз убивства", - підкреслили в поліції.

У січні 2020-го правоохоронці затримали озброєну банду нападників. Серед них був судимий за розбійні напади і бандитизм. Усім зловмисникам суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без права на заставу, однак суддя одного зі столичних судів змінив запобіжний захід.

Організатору банди призначили домашній арешт, двом іншим підозрюваним можна внести заставу, сума якої вдесятеро менша від вартості награбованого.

На думку правоохоронців, таке рішення ставить під загрозу життя і здоров'я потерпілих і свідків у провадженні, а також дає можливість вільно впливати на них.

Нагадаємо, 22 січня в Київській області правоохоронці затримали організовану злочинну групу, яка скоїла щонайменше п'ять збройних нападів на будинки місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram