ГоловнаПраво

ВАКС відправив на повторний розподіл справу щодо проєкту "Стіна"

У справі оголосили перерву.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора про їх відвід у справі про розкрадання коштів, виділених на проєкт інженерно-технічного облаштування державного кордону з Росією (проєкт "Стіна"). Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами прокурора, причиною відведення стала наявність у справі даних, які є державною таємницею. А колегія суддів не має доступу до цієї інформації. Суд задовольнив клопотання і відправив справу на повторний автоматичний розподіл.

Фото: Артем Качурський

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування розкрадання коштів за проєктом "Стіна" влітку минулого року. Встановлено, що за рахунок завищення обсягів фактично виконаних робіт, нецільового використання коштів та інших корупційних дій державі було завдано збитків більш ніж на 16,68 млн гривень.

У справі проходять вісім обвинувачених, зокрема троє посадових осіб Держприкордонслужби, троє директорів фірм підрядників і двоє посередників.

Проєкт облаштування українського кордону з Росією, який має назву "Європейський вал" або "Стіна", почали реалізовувати в 2014 році. У листопаді 2018-го його реалізацію продовжили до 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram