ГоловнаПраво

У Мін'юсті нарахували близько 50 "чорних" реєстраторів

Щодо кожного з них передали матеріали в правоохоронні органи.

У Мін'юсті нарахували близько 50 "чорних" реєстраторів
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра юстиції Ольга Оніщук заявила, що кількість державних реєстраторів, які систематично порушували законодавство, становить не більш ніж 50 осіб. Про це вона заявила в інтерв'ю LB.ua.

"Для мене деякі речі стали очевидними в перші місяці роботи в Міністерстві юстиції. Близько шести тижнів знадобилося для того, щоб зрозуміти, скільки саме державних реєстраторів, зокрема нотаріусів, є злісними порушниками закону. Загалом їх кількість насправді не така значна", - сказала вона.

На уточнювальне запитання, скільки таких реєстраторів, вона відповіла: "За моїми підрахунками, не більш ніж 50 осіб... Півсотні осіб з числа понад десяти тисяч суб'єктів реєстрації, які працюють в Україні".

"Але навіть сьогодні нам доводиться розглядати скарги на дії одних і тих самих реєстраторів зі списку порушників. Ми знаємо їхні прізвища напам'ять. Нам цікаво було зібрати інформацію щодо цих безстрашних людей, у яких не спрацьовував інстинкт самозбереження, і вони свідомо вдалися до кричущих порушень у сфері державної реєстрації", - сказала вона.

За її словами, за кожним випадком незаконної реєстрації Мін'юст звернувся до правоохоронних органів.

Крім цього, Оніщук допустила, що між "чорними" реєстраторами був зв'язок.

"Це - один почерк, і, щоб переконатися в цьому, достатньо проаналізувати документи, на підставі яких вони проводили реєстраційні дії. А це означає, що були і керівники, і куратори цієї групи", - уточнила вона.

Оніщук також зазначила, що з 2 листопада 2019 року Мін'юст анулював доступ до державних реєстрів усім реєстраторам, які працювали на комунальних підприємствах.

"Після цієї дати кожну скаргу на дії державних реєстраторів, яка містить очевидні грубі порушення закону, я контролюю особисто", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram