ГоловнаПраво

Фігуранту справи про пропозицію хабара голові ФДМ обрали жорсткіший запобіжний захід

Його помістили під варту з можливістю застави більш ніж три мільйони гривень.

Фігуранту справи про пропозицію хабара голові ФДМ обрали жорсткіший запобіжний захід
Фото: Lb.ua

Одному з підозрюваних у справі про пропозицію і давання неправомірної винагороди голові Фонду державного майна змінили запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою з можливістю застави.

Сума застави перевищує три мільйони гривень, повідомили на сторінці Апеляційної палати вищого антикорупційного суду у Facebook.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту було обрано 1 лютого, а апеляцію прокурора, який вимагав змінити його, розглянули 24 лютого.

"За результатами судового засідання вирішено частково задовольнити апеляційну скаргу прокурора і змінити запобіжний захід із домашнього арешту на утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 3 040 500 грн", - додали в суді.

Це рішення не підпадає під оскарження.

Нагадаємо, 29 січня голові Фонду держмайна Дмитру Сенніченку запропонували 5 млн доларів хабара. Під час передачі частини неправомірної винагороди затримали трьох осіб.

У НАБУ повідомили, що хабар пропонували в обмін на призначення директора Одеського припортового заводу. За задумом, призначений керівник нібито мав сприяти співпраці між заводом і низкою компаній, пов'язаних із корупційним злочином.

1 лютого суд обрав запобіжний захід затриманим. Двом призначили цілодобовий домашній арешт, ще одного взяли під варту з альтернативою застави у 12,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram