ГоловнаПраво

Суд не задовольнив позову екснардепа Розенблата про відшкодування 100 млн моральної шкоди

Також позов стосувався Генеральної прокуратури України та Державної казначейської служби.

Суд не задовольнив позову екснардепа Розенблата про відшкодування 100 млн моральної шкоди
Борислав Розенблат
Фото: faceboook/Борислав Розенблат

Печерський районний суд Києва не задовольнив позову екснардепа Борислава Розенблата, який є фігурантом так званої бурштинової справи. Колишній парламентарій подавав у суд на Національне антикорупційне бюро України, вважаючи, що воно незаконно його прослуховувало.

Також позов стосувався Генеральної прокуратури України та Державної казначейської служби. Розенблат вимагав виплатити йому 100 мільйонів гривень із державного бюджету, повідомили в пресслужбі НАБУ.

"У позові, який розглядався Печерським райсудом, колишній народний депутат вимагав відшкодування за рахунок держбюджету України 100 млн гривень морального збитку, якого, на його думку, він зазнав внаслідок роботи детективів НАБУ. Позивач посилався на рішення Окружного адмінсуду Києва від 20.09.2018 та постанову шостого апеляційного суду від 12.05.2019", - додали в НАБУ.

Ці суди раніше встановили порушення в діях детективів, хоча розгляд таких спорів не їхня компетенція.

"Об'єктивно оцінивши обставини позову екснародного депутата України, Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог, а тим самим запобіг стягненню коштів платників податків", - підсумували в Бюро.

Нагадаємо, що у 2016-2018 роках НАБУ і САП розслідували провадження за фактом отримання нардепом неправомірної винагороди за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. Підозрюваним, крім Розенблата, є ще один колишній нардеп - Максим Поляков.

2016 року в рамках розслідування нелегального видобутку бурштину на Розенблата вийшла агентка НАБУ. Вона назвалася представницею компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексів спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram