ГоловнаПраво

Апеляційний суд залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Гандзюк Павловського

Прокуратура просила суд не змінювати запобіжний захід для Павловського через ризик його втечі.

Апеляційний суд залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Гандзюк Павловського
Фото: Lb.ua

Апеляційний суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, якого підозрюють у створенні злочинного угруповання в Херсонській області і незаконному зберіганні зброї. Про це повідомив адвокат підозрюваного Володимир Сергет  "Громадському".

Павловський перебуватиме під вартою до 4 березня.

Його адвокат на засіданні суду намагався довести необґрунтованість підозри. За його словами, слідство не надало чітких доказів причетності його підзахисного до злочинів. Також адвокат зазначив, що обшуки в Павловського проходили з порушеннями, а зброю, яку знайшли в нього вдома, нібито підкинули.

Сергет додав, що всі допити в цьому провадженні почалися після того, як Павловський дав свідчення проти Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на Гандзюк.

У той самий час прокуратура просила суд не змінювати запобіжний захід для Павловського через ризик його втечі, тиску на свідків та інших фігурантів, а також через ризик знищення, перекручення речових доказів.

Нагадаємо, Ігор Павловський вважається посередником між замовниками та виконавцями вбивства Катерини Гандзюк. Свого часу він перебував у СІЗО, але потім запобіжний захід йому пом'якшили. Зараз його судять в Одесі.

20 січня 2020 року Павловського затримали за новою підозрою як керівника злочинної організації, яка залякувала депутатів Олешківської райради і знищувала майно активістів.

Павловського підозрюють у злочинах за статтями 255 (створення злочинної організації), 294 (масові заворушення), 194 (умисне пошкодження майна), 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

21 січня суд узяв Павловського під варту без можливості внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram