ГоловнаПраво

Суд просять визнати відсутність повноважень у Зеленського призначати в.о. голови ДБР

Суд вирішує питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Суд просять визнати відсутність повноважень у Зеленського призначати в.о. голови ДБР
Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов про визнання відсутності повноважень у президента Володимира Зеленського призначати тимчасово виконувача обов'язків директора ДБР. Про це сказано в повідомленні пресслужби суду.

Позивач Олег Шрам просить суд визнати відсутність повноважень у голови держави призначати в.о. ДБР.

На цей момент суд вирішує питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Нагадаємо, 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади голови ДБР і своїм указом №961/2019 призначив тимчасову виконувачку обов'язків голови ДБР Ірину Венедіктову.

Її першим заступником став Олександр Бабіков, який був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича. Бабіков намагався спростувати інформацію про це, однак заяву заступника голови ДБР про те, що він не був адвокатом Януковича, оскаржили документами.

13 лютого повідомили про нові докази того, що Бабіков був адвокатом Януковича.

Крім того, журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, пов'язаний з його головою, Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені особи.

Раніше в партії "Голос" заявляли, що партія "Слуга народу" не втрималася від спокуси взяти під повний контроль обрання керівника ДБР.

У ОАСК надходило два позови з проханням анулювати призначення заступників голови ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram