ГоловнаПраво

ВАКС зоб'язав Микитася носити електронний браслет до 14 квітня

Рішення прийнято 12 лютого.

ВАКС зоб'язав Микитася носити електронний браслет до 14 квітня
Фото: maxim-mikitas.com

Вищий антикорупційний суд ще на два місяці продовжив термін дії зобов'язань, покладених на експрезидента державної корпорації "Укрбуд", народного депутата України VIII скликання Максима Микитася.

Рішення суду було прийнято в середу, 12 лютого, повідомляє пресслужба ВАКС.

"Підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього раніше зобов'язання. Зокрема: не залишати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю (браслет)", - йдеться в повідомленні.

У ВАКС уточнили, що експрезидент "Укрбуду" підозрюється в привласненні майна Національної гвардії, з якою "Укрбуд" уклав угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це повинна була отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але в 2016-17 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, виявилася на 81,6 млн грн менша.

4 жовтня Микитасю обрали запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн гривень. Апеляційна палата змінила його на утримання під вартою з альтернативою застави в 80 млн гривень. У разі внесення застави підозрюваний зобов'язався носити електронний прилад контролю.

25 жовтня родичі колишнього народного депутата і експрезидента держкорпорації "Укрбуд" Максима Микитася внесли за нього 80 млн гривень застави, того ж дня він вийшов з СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram