ГоловнаПраво

Поліція Києва скерувала до суду звинувачення проти чиновника за привласнення 400 000 грн

За версією слідства, він змовився із заступником директора приватного підприємства.

Поліція Києва скерувала до суду звинувачення проти чиновника за привласнення 400 000 грн
Фото: Макс Левин

У Києві слідчі поліції завершили розслідування проти чиновника, підозрюваного у змові із підприємцем і у присвоєнні 400 000 гривень бюджетних коштів. Гроші призначалися для ремонту школи в Дарницькому районі столиці, повідомили на сторінці поліції у Facebook.

Слідство встановило, що 2017 року начальник управління капітального будівництва Дарницької районної держадміністрації і заступник директора приватного підприємства уклали договір на виконання будівельно-ремонтних робіт у школі на проспекті Миколи Бажана. Загальна сума витрат з бюджету склала близько трьох мільйонів гривень.

"Під час проведення ремонтних робіт чиновник у змові з представником приватного підприємства підписав кілька актів виконаних робіт з недостовірною інформацією. Так вони привласнили понад 400 000 грн бюджетних коштів", - уточнили в поліції.

Обвинувальний акт спрямовано в Дарницький районний суд Києва. Звинувачення стосуються ч.4 ст. 191 - привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст. 266 (декларування недостовірної інформації). Суд арештував активи представника приватного підприємства на суму $60 000 і 1 160 євро.

Нагадаємо, в січні СБУ викрила чиновників Дніпровської міськради на розкраданні коштів, призначених для реконструкції шкіл і садочків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram