ГоловнаПраво

У справі Шеремета про продовження запобіжного заходу Антоненку оголосили перерву через відведення слідчого судді

Наступне засідання відбудеться 5 лютого.

У справі Шеремета про продовження запобіжного заходу Антоненку оголосили перерву через відведення слідчого судді
Фото: Макс Левин

У справі про вбивство Павла Шеремета щодо продовження запобіжного заходу підозрюваному музиканту і сержанту ССО Андрію Антоненку оголосили перерву до 9 ранку 5 лютого, оскільки адвокати подали клопотання про відвід слідчого судді Віталія Писанця, повідомив кореспондент LB.ua

"На нашу думку, був порушений порядок автоматизованого розподілу в цьому кримінальному провадженні - не шляхом застосування принципу ймовірності, а шляхом приєднання до невідомого провадження. Таким чином ця справа знову потрапила до цього слідчого судді", - заявив адвокат Дмитро Круговий.

Адвокат Станіслав Кулик пояснив, що як тільки матеріали справи надійшли до Печерського райсуду, вони відразу потрапили до цього судді.

Адвокати подали клопотання відвести і передати матеріали провадження до автоматизованого розподілу. Спочатку в справі оголосили перерву на невизначений час для вирішення питання про відвід. Як розповів Станіслав Кулик, потім відведення розподілили на суддю Бусик. Вона призначила дату і час розгляду - справу продовжать розглядати о 9:00 5 лютого.

Відомо, що прокуратура порушує клопотання про продовження запобіжного заходу на два місяці - до 3 квітня. Адвокати просять відпустити його з-під варти під особисте зобов'язання.

Також адвокати повідомили, що завтра будуть клопотати про витребування матеріалів справи про експертизу ходи і виклик свідка відомого музиканта Олександра Положинського, який був присутній в момент дарування Антоненку корпусу МОН-50

Раніше повідомлялося, що захисту Антоненка дали менш як три години на ознайомлення з двома томами справи в обсягом приблизно 400 сторінок. Це сталося через те, що адвокатам надали клопотання прокурора і матеріали справи менш ніж за годину до судового засідання. Захисники підкреслили, що це грубе порушення прав підозрюваного.

Крім цього, Антоненку не дозволяють бачитися з родиною. За весь час перебування під вартою у нього було тільки одне побачення з дружиною, з матір'ю - жодного.

Нагадаємо, Антоненко був заарештований 14 грудня. За версією слідства, саме він керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

Антоненко подав до суду на президента Володимира Зеленського, главу МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля і генпрокурора Руслана Рябошапку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram