ГоловнаПраво

Прокуратура порушила справу за фактом убивства двох жінок і дитини терористами "ЛНР"

Це сталося восени 2014 року.

Прокуратура порушила справу за фактом убивства двох жінок і дитини терористами "ЛНР"
Фото: Відомості.UA

У Луганській області почали досудове розслідування за фактом викрадення та вбивства двох жінок і дитини силовиками ОРДЛО, чиї дії підконтрольні збройним силам РФ. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Луганської області.

"Новостворене управління нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області за результатами вивчення матеріалів кримінальних проваджень виявило ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним убивством)", - сказано в повідомленні.

Зокрема, слідчий відділ Старобільського відділку поліції здійснює досудове розслідування за фактом викрадення та умисного вбивства трьох громадян України терористами "ЛНР".

Згідно зі слідством, восени 2014 року ці фірми викрали двох жінок і малолітню дитину, які жили в Антрацитівському районі Луганської області. Вивезли громадян у лісосмугу, де стратили, розстрілявши з вогнепальної зброї.

Зазначені дії грубо порушили норми міжнародного гуманітарного права, що прямо заборонено ст. 147 Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ затримала так званого командира взводу розвідки "ЛНР". Він збирав інформацію про транспортні артерії Харкова. До бойовиків чоловік приєднався ще в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram