ГоловнаПраво

ВАКС надіслав запит до Німеччини про вручення судової повістки Онищенку

Очікується рішення про екстрадицію в Україну.

ВАКС надіслав запит до Німеччини про вручення судової повістки Онищенку
Александр Онищенко

Вищий антикорупційний суд України надіслав до Німеччини запит про надання міжнародної правової допомоги щодо затриманого там обвинуваченого в "газовій схемі" екснардепа Олександра Онищенка.

Запит стосується вручення повістки про виклик на судове засідання, йдеться в повідомленні на сторінці ВАКС у Facebook.

"Відповідне рішення колегія ВАКС прийняла 23 січня. Також суд очікує рішення Німеччини про видачу затриманого обвинуваченого в Україну", - уточнили в суді.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд дозволив заочно розглядати справу про "газову схему", в організації якої підозрюють екснардепа Олександра Онищенка. Це ж стосується і його помічниці.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його матір Інеса Кадирова і бізнесмен Валерій Пісний.

3 грудня Онищенка затримали в Німеччині, потім стало відомо, що рішення про екстрадицію він очікуватиме під вартою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram