ГоловнаПраво

У справі Шеремета перевірять аргументи захисту підозрюваних, - Офіс генпрокурора

Для поліції визначено чіткі часові рамки для виконання вказівок прокурорів.

У справі Шеремета перевірять аргументи захисту підозрюваних, - Офіс генпрокурора
Фото: lb.ua

Офіс генерального прокурора розпорядився провести додаткові слідчі дії у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це інформує пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, 28 січня прокурори, процесуальні керівники в кримінальному провадженні щодо вбивства Шеремета надали органу досудового розслідування письмові вказівки про проведення додаткових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх обставин злочину, в тому числі ретельної перевірки аргументів, висунутих захистом підозрюваних.

Визначено чіткі часові рамки для виконання вказівок, за результатами чого буде вирішуватися питання про подальше просування провадження.

Нагадаємо, організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster). До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства.

Раніше ДБР відмовилося розслідувати можливу фальсифікацію доказів причетності Дугарь до вбивства Шеремета. Проте 24 січня їй пом'якшили запобіжний захід.

Того ж дня на засіданні щодо Антоненка адвокати підозрюваного вимагали документи з висновками експертів стосовно зросту причетної до злочину людини, що не збігається зі зростом Антоненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram