ГоловнаПраво

Печерський суд Києва продовжив термін досудового розслідування "справи про бронежилети"

Сторона захисту просила зменшення термінів, однак суд підтримав клопотання прокурорів.

Юрій Євтушенко
Фото: Вікторія Матола
Юрій Євтушенко

Печерський районний суд продовжив до 5 травня терміни досудового розслідування в так званій справі бронежилетів. Рішення оголосив слідчий суддя Олексій Соколов, передає кореспондент LB.ua.

Фактично суд задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження терміну розслідування до шести місяців з моменту відкриття провадження.

За словами прокурора Миколи Середи, ще не завершено експертизи у справі, а також не допитано свідків.

Сторона захисту і самі підозрювані просили скоротити терміни розслідування, оскільки його продовження означає і продовження їхніх запобіжних заходів. Це означає, що вони не зможуть працювати й отримувати зарплату.

Нагадаємо, в листопаді Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міноборони в закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар".

Сергій Почтаренко (у центрі) під час засідання
Фото: Вікторія Матола
Сергій Почтаренко (у центрі) під час засідання

Трьох чиновників Міноборони заарештували з можливість вийти під заставу 76 млн гривень. Це начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко, його перший заступник Сергій Почтаренко і начальник управління контролю якості Михайло Каморянський.

Дмитро Марченко
Фото: Вікторія Матола
Дмитро Марченко

Василь Саковець
Фото: Вікторія Матола
Василь Саковець

Михайло Каморянський
Фото: Вікторія Матола
Михайло Каморянський

Ольга Капінус під час засідання
Фото: Вікторія Матола
Ольга Капінус під час засідання

Ще двом суд обрав домашній арешт. Це заступниця начальника Марченка Ольга Капінус і начальник відділу розробки речового майна Василь Саковець. 26 листопада Державне бюро розслідувань вручило підозру власникові компанії, яка виготовляла бронежилети, за фактом закупівлі яких заарештовано чиновників Міноборони.

Їм закидають ч.2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади за попередньою змовою групи осіб) - закупівля неякісних бронежилетів за завищеною ціною. Марченкові, Капінус і Євтушенку (власник фірми-виробника бронежилетів) - ще й ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

11 грудня Київський апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Почтаренка. А 12 грудня - Михайла Каморянського. Пізніше із СІЗО вийшов і Марченко. За нього внесли заставу.

2 січня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для Каморянського, Почтаренка і Саковця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram