ГоловнаПраво

З бізнесмена Альперіна зняли електронний браслет

Термін дії постанови слідчого судді закінчився.

З бізнесмена Альперіна зняли електронний браслет
Фото: Lb.ua

З підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна зняли "електронний браслет", оскільки закінчився термін дії постанови Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомив адвокат одеського бізнесмена Андрій Федур.

"Прийшли хороші новини для мого підзахисного Вадима Альперіна. З нього зняли" електронний браслет", закінчився термін дії постанови слідчого судді ВАС", - написав Федур у фейсбуці.

Адвокат повідомив, що кілька днів тому прокурор САП Перов боровся за те, щоб продовжити судом обов'язок носити "електронний браслет", і таке рішення було прийнято ВАКС. Однак Перов "забув" передати рішення у виконання.

Федур запевнив, що Альперін і надалі буде сумлінно виконувати покладені на нього обов'язки і не буде відлучатися з місця проживання без дозволу детектива, прокурора або суду.

Нагадаємо, правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У листопаді 2017 року Альперіну висунули підозру в дачі хабара на суму 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це й пізніше скерували під суд, але потім йому вдалося втекти.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним із хрещених батьків контрабанди в Україні й оголосив винагороду за інформацію про місце перебування.

27 листопада бізнесмен був затриманий у приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру у створенні корупційної схеми на митниці.

САП спочатку клопотала про арешт Альперіна із заставою 288 млн гривень, але Антикорсуд взяв його під варту і призначив заставу 70 млн гривень. За інформацією ЗМІ, він вийшов під заставу 2 грудня. 13 грудня Вищий антикорупційний суд залишив чинним своє рішення про взяття під варту бізнесмена Вадима Альперіна та призначення йому застави 70 млн гривень.

27 грудня ВАКС заарештував майно Альперіна.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram