ГоловнаПраво

САП закрила справу про хабарі від Партії регіонів проти ексголови ЦВК Охендовського

Його підозрювали в отриманні хабарів від Партії регіонів.

САП закрила справу про хабарі від Партії регіонів проти ексголови ЦВК Охендовського
Глава ЦИК Михаил Охендовский
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у зв'язку із закінченням термінів досудового розслідування. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на представника САП.

"Справу закрили наприкінці грудня 2019 року", - сказав він.

За словами представника САП, її закрили після того, як суд скасував рішення про призупинення слідства, отже, справу було відновлено, проте терміни розслідування спливли. Її розслідування тривало з 2016 року.

У 2018 році Солом'янський районний суд скасував рішення САП про припинення розслідування кримінального провадження стосовно Охендовського.

У червні 2017 року САП призупинила розслідування справи ексголови ЦВК. Тоді голова САП Назар Холодницький заявив, що обвинувальний акт щодо Охендовського не готовий для передачі в суд.

Нагадаємо, Охендовського підозрювали в отриманні понад 1 млн гривень хабарів від Партії регіонів. Детективи НАБУ встановили, що голова ЦВК у 2012 році здійснив шість закордонних відряджень, пов'язаних зі своєю професійною діяльністю, які, за версією слідства, були профінансовані коштами ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram