ГоловнаПраво

Розгляд справи підозрюваного в убивстві Шеремета Антоненка відклали до 12 лютого

Поки що він залишається під вартою.

Розгляд справи підозрюваного в убивстві Шеремета Антоненка відклали до 12 лютого
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва відклав розгляд справи підозрюваного в убивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка (Riffmaster). Перерву оголосили у зв'язку з тим, що суд задовольнив клопотання сторони захисту про витребування документів, які стосуються ходи Антоненка, повідомив кореспондент LB.ua.

Адвокати підозрюваного вимагали документи з висновками експертів про зріст причетного до злочину чоловіка, який не збігається зі ростом підозрюваного.

Наразі Андрій Антоненко перебуватиме під вартою. Термін його запобіжного заходу минає 8 лютого.

Нагадаємо, 8 січня Київський апеляційний суд відклав розгляд скарги на арешт Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві Павла Шеремета.

За клопотанням адвокатів Антоненка в засіданні оголосили перерву до 10 січня, оскільки його не доставили в залу суду. Антоненко брав участь у засіданні за допомогою відеотрансляції, що, на думку адвокатів, не давало можливості повноцінно надавати йому правову допомогу.

10 січня Київський апеляційний суд відхилив скаргу захисту Андрія Антоненка на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Антоненка заарештували 14 грудня. За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і обрав час убивства.

За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

Антоненко подав до суду на президента Володимира Зеленського, голову МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля і генпрокурора Руслана Рябошапку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram