ГоловнаПраво

Суд переніс засідання щодо запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство Шеремета

На наступному засіданні суд допитає свідків захисту.

Суд переніс засідання щодо запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство Шеремета
Фото: Макс Требухов

Печерський райсуд Києва переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу одній із підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко на 3 лютого. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Таке рішення було прийнято у зв'язку з необхідністю допитати декількох свідків, серед яких матір Кузьмeнко, яка, за словами захисту, може забезпечити алібі Юлії в день убивства Шеремета.

За словами адвоката Владислава Добоша, декілька свідків повинні спростувати дані матеріалів негласно-розшукових дій сторони звинувачення з приводу телефонних розмов Кузьменко, де, зокрема, йдеться про Марусю Звіробій як "сакральну жертву".

Під час сьогоднішнього засідання клопотання адвокатів про допит свідків суд нe задовольнив, в зв'язку із зайнятістю судді.

Ще одна причина перенесення засідання - задоволення клопотання прокурора Сeргія Зузака про витребування матеріалів справи попереднього судового засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко без права внесення застави до 8 лютого. За версією слідства, вона заклала бомбу під машину Шеремета влітку 2016 року й активувала її.

Апеляційний суд Києва залишив чинним арешт Кузьменко без права внесення застави.

Організатором убивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster), який захоплюється "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності". За версією поліції, вбивство білоруса мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей. Під час засідання Антоненко сказав, що має єврейське коріння, його дід був польським євреєм.

До свого задуму Антоненко нібито залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також інших невстановлених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram