ГоловнаПраво

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід ексзаступниці голові ДМС Пімаховій

Вона перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід ексзаступниці голові ДМС Пімаховій
Дина Пимахова
Фото: стопкадр 112

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід, обраний для колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової, яку підозрюють в отриманні 1800 доларів хабара. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на дані суду.

Таким чином апеляційну скаргу адвоката Пімахової не було задоволено. Вона перебуватиме під нічним домашнім арештом з 22:00 до 06:00.

Рішення є остаточним і не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Нагадаємо, в березні 2018 року з Міграційної служби звільнилася перша заступниця голови Діна Пімахова, яка фігурувала в корупційному скандалі.

У листопаді співробітники СБУ затримали агента НАБУ під прикриттям, який "вів" Пімахову. Після цього НАБУ заявило про зрив спецоперації й оприлюднило відео переговорів агента з Пімаховою, зняті прихованою камерою.

Агент НАБУ Сергій Тітенков вступив у близькі стосунки з Пімаховою і спробував домовитися про легалізацію в Україні іноземців за хабарі. Та погодилася, але пізніше подала заяву в правоохоронні органи про провокування хабара. У січні НАБУ провело обшуки в квартирі Пімахової, але повідомлення про підозру їй не вручили.

19 грудня Національне антикорупційне бюро за погодженням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомило про підозру колишній першій заступниці голови Державної міграційної служби в отриманні хабара.

24 грудня ВАКС відправив Пімахову під нічний домашній арешт до 21 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram