ГоловнаПраво

Прокуратура відкрила два кримінальні провадження за заявами нардепів про погрози

Їм погрожували ще в листопаді, але процес розгляду заяв затягнувся.

Прокуратура відкрила два кримінальні провадження за заявами нардепів про погрози
Фото: ukrinform.ua

Київська міська прокуратура 15 січня зареєструвала кримінальні провадження за заявами двох народних депутатів щодо загроз можливої підготовки посягання на їхнє життя у зв'язку з державною і громадською діяльністю.

Вони подали заяви до Генпрокуратури ще в листопаді 2019 року, повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора

"Після реєстрації вони потрапили на розгляд до вже колишнього заступника начальника департаменту-начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України. Він надіслав ці заяви до вже колишнього заступника прокурора Києва. Але вони не були розглянуті належним чином через те, що зазначені особи в той період звільнялися з органів прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що ексзаступник начальника департаменту-начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією не пройшов атестацію в Офіс генпрокурора і звільнений з органів прокуратури в листопаді 2019 року. Колишній заступник прокурора Києва звільнений у грудні 2019 року за власним бажанням.

Нагадаємо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на депутата Верховної Ради Андрія Богданця з фракції "Слуга народу" на засіданні аграрного комітету парламенту. Бійка сталася в парламенті 11 грудня за участю екснардепів Едуарда Леонова і Ігоря Мірошниченка. За твердженням спікера "Слуги народу" Євгенії Кравчук, Богданця доправили в лікарню з підозрою на струс мозку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram