ГоловнаПраво

Суд продовжив арешт "мінеру" моста Метро в Києві

Також збільшили термін досудового слідства.

Суд продовжив арешт "мінеру" моста Метро в Києві
Алексей Белько
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Колишньому військовослужбовцю Олексію Бельку, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, продовжили арешт до 16 лютого. Про це повідомляють на сторінці прокуратури столиці у Facebook.

Таке рішення 9 січня ухвалив Дніпровський районний суд Києва, задовольнивши клопотання прокуратури.

"Крім того, суд продовжив термін досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні до 17 лютого 2020 року", - додали в прокуратурі.

Белькові інкримінують свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке призвело до тяжких наслідків, а також хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

20 вересня Дніпровський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави  28 000 гривень, якої станом на 9 січня не внесено.

Нагадаємо, 18 вересня рух метро і авто частково було паралізовано через чоловіка, який заблокував міст Метро, погрожуючи підірвати його. З ним тривалий час вели переговори. Для знешкодження до Белька під'їхав БТР із загоном спецпризначенців. Він підняв руки вгору, потім ліг на асфальт, після чого його вдалося затримати.

"Мінером" виявився звільнений військовослужбовець, незадовго до цього інциденту в нього вилучали вибухівку і боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram