ГоловнаПраво

Підозрювана в убивстві Шеремета Дугарь відмовилася брати участь у слідчому експерименті

Вона відмовилася і свідчити.

Підозрювана в убивстві Шеремета Дугарь відмовилася брати участь у слідчому експерименті
Фото: LB.ua

Підозрювана в убивстві журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь відмовилася від участі в слідчому експерименті, який проводився в ніч на 3 січня.

Про це інформує пресслужба Національної поліції.

У поліції стверджують, що про проведення слідчих дій були завчасно попереджено адвокатів трьох підозрюваних, проте свою участь у проведенні слідчого експерименту підтвердив тільки адвокат Юлії Кузьменко.

Підозрюваний Андрій Антоненко відмовився від слідчого експерименту, мотивуючи це відсутністю своїх захисників.

"Тому в ніч на 3 січня 2020 року з підозрюваною Юлією Кузьменко та її захисником Владиславом Добошем проведено слідчий експеримент: будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення під час слідчої дії від них не надходило", - йдеться в повідомленні поліції.

Адвокат Дугарь Микола Ореховський пояснив її відмову від участі в експерименті тим, що слідство проводить його, зокрема, для того, "щоб додатковий доказ зробити основним".

"Слідчий експеримент - це лише додаткове підтвердження, що повинно підтвердити якісь обставини, які вже встановлені конкретними доказами? Сильними доказами. Замість цього вони хочуть проводити з підозрюваними ці слідчі експерименти, щоб слабкий аргумент, своє припущення - а на мою думку, свою вигадку - зробити сильнішою. Тому я не бачу доцільності участі нашої підзахисної в таких слідчих експериментах", - цитує Ореховського Укрінформ.

Також адвокати заявляють, що результати експертизи є єдиним доказом провини Дугарь - і є незаконними і складеними з порушеннями.

У той самий час Ореховський зазначив, що на всі виклики слідчого Дугарь з'являлася.

Раніше адвокати підозрюваних Антоненка і Кузьменко заявляли, що їх попередили про слідчий експеримент лише за годину до його початку.

Як повідомляли, в ніч із 2 на 3 січня в Києві провели слідчий експеримент з підозрюваною в убивстві Павла Шеремета Юлією Кузьменко. Слідчі дії проводили на вулицях Івана Франка та В'ячеслава Липинського.

Адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Влад Добош повідомив, що клопотатиме про повторне проведення слідчого експерименту. На його думку, це необхідно, оскільки на відео з матеріалів справи видно, що йшли двоє людей, а Кузьменко водили одну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram