ГоловнаПраво

У Києві провели слідчий експеримент з підозрюваною у вбивстві Павла Шеремета

Адвокат заявив про порушення норм Кримінального процесуального кодексу.

Фото: LB.ua

У ніч з 2 на 3 січня в Києві провели слідчий експеримент з підозрюваною в убивстві Павла Шеремета Юлією Кузьменко.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, слідчі дії проводили на вулицях Івана Франка та В'ячеслава Липинського.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Влад Добош повідомив, що клопотатиме про повторне проведення слідчого експерименту. На його думку, це необхідно, оскільки на відео з матеріалів справи видно, що йшли двоє людей, а Кузьменко водили одну, передає Hromadske.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Добош також повідомив, що 2 січня слідчий експеримент не завершили, ще будуть оформляти документи, після чого їх відправлять на експертизу. Слідчий експеримент проводили для вивчення ходи Кузьменко і порівняння з ходою дівчини на відео біля місця вбивства Павла Шеремета.

Адвокат зазначив, що повідомлення про слідчий експеримент він отримав за годину до його запланованого проведення. Планувалося, що він почнеться о 18 годині, але його відклали через вимоги Добоша надати відео з матеріалів слідства.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

За словами адвоката Масі Найєма, інший підозрюваний, Андрій Антоненко, відмовився від слідчого експерименту без своїх адвокатів. Він повідомив, що Кримінальний процесуальний кодекс вимагає: про проведення процесуальної дії захисників потрібно інформувати за три дні, тоді як один з адвокатів Антоненка отримав інформацію про слідчий експеримент усього за одну годину до його початку, а інший узагалі не отримав ніяких повідомлень.

"Як адвокат може підготуватися і прибути за годину до слідчої дії? Як він може підготуватися за відсутності матеріалів, яких йому не дають? Тобто на брифінгу сказали про певні докази, а адвокатам їх не дають", - ідеться у фейсбуці Найєма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram