ГоловнаПраво

Вища рада правосуддя оголосила про початок конкурсу в Вищу кваліфікаційну комісію суддів

Конкурс розпочнеться 26 грудня.

Вища рада правосуддя оголосила про початок конкурсу в Вищу кваліфікаційну комісію суддів
Фото: court.gov.ua

Вища рада правосуддя оголосила про початок конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів, щоі буде проходити з 26 грудня. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

ВРП пропонує Раді суддів України, міжнародним та іноземним організаціям, з якими Україна співпрацює в сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів, надсилати кандидатури членів конкурсної комісії на електронну пошту протягом 20 днів з оголошення конкурсу. Документи також повинні надіслати самі кандидати. Повний перелік опубліковано на сайті ВРП

Нагадаємо, після набуття чинності президентського закону про діяльність органів суддівського управління весь склад Вищої кваліфкомісії суддів припинив роботу.

Нова реформа судової системи передбачає, що членів ВККС обере спеціально створена комісія, до складу якої увійдуть троє членів, обрані Радою суддів з числа її членів, і три людини з числа міжнародних експертів, запропонованих міжнародними організаціями, з якими Україна співпрацює в сфері запобігання та протидії корупції.

Закон також передбачає скорочення суддів Верховного Суду з 200 до 100.

Венеціанська комісія вважає, що законодавчі зміни стосовно судової системи загрожують її стабільності і незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram