ГоловнаПолітика

Екс-суддя Царевич відкликала позов до президента про незаконність свого звільнення

На розгляді у ВАСУ залишаються ще дві справи за позовами Царевич.

Екс-суддя Царевич відкликала позов до президента про незаконність свого звільнення
Фото: 112.ua

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, звільнена за порушення присяги, відкликала із Вищого адміністративного суду свій позов до президента Петра Порошенка, в якому просила визнати своє звільнення незаконним.

Про це повідомила прес-служба суду.

При цьому на розгляді у Вищому адмінсуді залишаються дві справи за позовами Царевич до Вищої ради юстиції, в яких вона просить визнати незаконним подання на своє звільнення. Розгляд цих справ призначено на 10 і 24 жовтня

Нагадаємо, 29 вересня президент Петро Порошенко звільнив Царевич за порушення присяги при винесенні рішень проти активістів Євромайдану. 30 вересня вона оскаржила це рішення у Вищому адмінсуді.

Дисциплінарну справу щодо Царевич було відкрито у грудні 2014 року і стосувалася вона низки справ проти активістів Автомайдану. У 2015 році Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила Царевич від посади.

Суддя Царевич входила в колегію суддів у першій справі Юрія Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було висунуто обвинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а пізніше відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова.

Щодо Царевич розслідується кримінальне провадження за звинуваченням у винесенні завідомо неправосудного вироку. Справа перебуває на стадії розгляду в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram