ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив ще двох суддів за порушення присяги

Підписано укази про звільнення Наталії Волокітіної і Таїсії Матяш.

Порошенко звільнив ще двох суддів за порушення присяги
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав укази, якими звільнив двох суддів у зв'язку з порушенням присяги, інформує прес-служба президента.

Вища рада юстиції внесла подання голові держави про звільнення судді Шевченківського районного суду Києва Наталії Волокітіної і судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Таїсії Матяш.

Встановлено, що суддя Волокітіна в січні 2014 року під час розгляду справи проти учасника Революції Гідності та обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою навмисне допустила порушення закону, що викликає сумніви в її об'єктивності, неупередженості та сумлінності виконання своїх обов'язків, принижує авторитет судової влади і є порушенням присяги.

Вища рада юстиції також встановила, що суддя Матяш під час розгляду кількох цивільних справ у 2012-2013 роках ухвалила упереджені і незаконні судові рішення, що призвело до неправомірного відчуження майна, зокрема належного державі.

Крім того, президент звільнив 6 суддів у Донецькій, Вінницькій і Кіровоградській областях, містах Києві та Севастополі у зв'язку із закінченням терміну їхніх повноважень і подачею заяв про відставку або про звільнення з посади за власним бажанням.

Раніше повідомляли, що президент Петро Порошенко звільнив суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич. Вища рада юстиції ще в березні відправила президентові рекомендацію звільнити Царевич за порушення присяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram