ГоловнаПолітика

Княжицький і Левус зажадали від СБУ перевірити причетність нардепів до діяльності "Інтера"

Представники "Народного фронту" закликають припинити співпрацю народних обранців з російськими агентами.

Княжицький і Левус зажадали від СБУ перевірити причетність нардепів до діяльності "Інтера"
Фото: nfront.org.ua

Народні депутати Андрій Левус і Микола Княжицький закликали Службу безпеки протягом 24 годин відкрити кримінальне провадження за зверненням групи народних депутатів "Народного фронту" щодо антиукраїнської антидержавної діяльності телеканалу "Інтер". Про це вони заявили в коментарі журналістам, повідомляє прес-служба партії.

"Ми вимагаємо негайної депортації з території України громадянина Шувалова, який фактично є ляльководом у спеціальних інформаційних операціях проти України. Також вимагаємо розслідувати причетність народних депутатів, зокрема Капліна, Добродомова, Берези (Борислава, - ред.) до антиукраїнської діяльності "Інтера", що випливає з листування Столярової", - сказав Левус.

"Ці депутати є державними службовцями вищої категорії. Якщо вони співпрацюють з російськими агентами, відповідно, це теж слід розслідувати і потрібно зробити певні висновки", - наголосив він.

Водночас присутній на брифінгу народний депутат Микола Княжицький пояснив, що коли влада намагалася зупинити сепаратистські рухи в Харкові, громадянка Столярова, працюючи на телеканалі "Інтер", активно допомагала ополченцям.

"Їй дзвонить Шувалов, передає їй усі посвідчення, а далі Столярова їде в Одесу, де провокує там заворушення, бере безпосередню участь у заходах, що призвели до загибелі людей. Якщо ми зараз не поставимо на цьому крапку, означатиме капітуляцію України", - підкреслив Княжицький.

Окрім того, він звернув увагу, що в листуванні Столярової прямо сказано, що за вказівкою з Москви вона впливала на українські вибори і надавала допомогу деяким кандидатам у народні депутати, які зараз є в парламенті.

"Таких, як Каплін й інші народні депутати, які, прикриваючись патріотичними гаслами, проводять лінію окупанта в українському парламенті. Ми вимагаємо, щоб СБУ поклала цьому край", - резюмував Княжицький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram