ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив стратегію кібербезпеки

Також президент схвалив створення Національного координаційного центру кібербезпеки

Порошенко затвердив стратегію кібербезпеки
Фото: www.president.gov.ua

Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 27 січня про стратегію кібербезпеки України.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Метою стратегії кібербезпеки є створення умов для безпечного функціонування кіберпростору, його використання в інтересах особистості, суспільства і держави", - наголошується в повідомленні.

Стратегія передбачає комплекс заходів, пріоритетів і напрямів, зокрема створення і адаптацію держполітики, спрямованої на розвиток кіберпростору і досягнення сумісності з відповідними стандартами ЄС і НАТО, формування конкурентного середовища у сфері електронних комунікацій, надання послуг із захисту інформації та кіберзахисту.

Згідно з документом, основу національної системи кібербезпеки складуть Міністерство оборони, Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації, Служба безпеки, Національна поліція, Національний банк, а також розвідувальні органи.

Крім того, РНБО доручила Кабінету Міністрів разом з СБУ, Службою зовнішньої розвідки та за участю Національного інституту стратегічних досліджень затвердити у двомісячний термін план заходів на 2016 рік щодо реалізації стратегії.

Також Рада вирішила створити Національний координаційний центр кібербезпеки як робочий орган РНБО.

Нагадаємо, у грудні в результаті атаки на "Прикарпаттяобленерго" хакерам вдалося знеструмити значну частину Івано-Франківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram