ГоловнаПолітика

Порошенко прибув до Німеччини

Президент приїхав разом із дружиною

Порошенко прибув до Німеччини
Архив
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Президент України Петро Порошенко прибув із робочим візитом до Німеччини, де він візьме участь у роботі 52-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки і проведе двосторонні зустрічі з керівниками Європейського Союзу, НАТО, державним секретарем США Джоном Керрі та лідерами низки європейських держав. Про це повідомили в прес-службі президента України.

У рамках Мюнхенської конференції президент України візьме участь у президентських дебатах разом із президентами Литви, Польщі, Фінляндії та президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

Заплановані зустрічі президента України з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте, президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні, віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовичем, членом Європейської комісії з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнесом Ханом, прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, прем'єр-міністром Баварії Хорстом Зеєхофером.

Дружина президента Марина Порошенко в рамках візиту ознайомиться з роботою будинку-інтернату Товариства "Рідна школа" та відвідає Український Вільний Університет.

Як повідомляли, сьогодні відбулася зустріч міністрів у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації в Україні. Переговори тривали близько години через відсутність діючого міністра закордонних справ Франції (як відомо, голова МЗС Франції Лоран Фабіус днями подав у відставку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram