ГоловнаПолітика

На першу сесію Дніпропетровської міськради не з'явилися 32 із 64 депутатів

Депутати Опоблоку та "Громадянської сили" проігнорували засідання

На першу сесію Дніпропетровської міськради не з'явилися 32 із 64 депутатів
Днепропетровский горсовет
Фото: http://www.tourdnepr.com/

Депутати Дніпропетровської міської ради від партій "Опозиційний блок" (25 осіб) і "Громадянська сила" (7 осіб) сьогодні не з'явилися на сесію, на якій мали обирати секретаря міськради.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили журналістів представники цих двох партій, таке рішення вони ухвалили через те, новообраний міський голова Борис Філатов не склав із себе повноваження народного депутата.

"Тільки-но Філатов складе із себе повноваження нардепа, ми відразу візьмемося до роботи. Нам не подобається, що сьогодні відбувається у міськраді, але треба дотримуватися закону", - сказав представник "Громадянської сили" депутат Загід Краснов.

Голова Опоблоку Наталія Начар'ян також заявила, що депутати її фракції братимуть участь у засіданнях тільки тоді, коли Філатов складе мандат нардепа.

Відкриваючи сьогоднішнє засідання, Філатов констатував відсутність кворуму - 30 депутатів із 64 - і оголосив перерву.

"Наступна сесія буде призначена тоді, коли наші колеги зволять прийти і продемонструють готовність працювати", - сказав він.

Зазначимо, що до міської ради Дніпропетровська за результатами місцевих виборів було обрано 64 депутатів від 5 політичних партій: Опозиційний блок - 25, "УКРОП" - 21, "Громадська сила" - 7, "Блок Петра Порошенка" - 6, "Самопоміч" - 5.

Нагадаємо, 17 листопада Філатова визнали переможцем виборів мера в Дніпропетровську. За нього проголосували 184 874 виборці. Його опонент - представник Опозиційного блоку Олександр Вілкул - отримав 158 тис. 752 голоси.

На засіданні Ради 26 листопада постанова про позбавлення Філатова депутатського мандата не набрала необхідної кількості голосів. Незважаючи на це, 27 листопада Філатов, який через бездіяльність парламенту зберіг свій мандат, заступив на посаду мера Дніпропетровська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram