ГоловнаПолітика

Сенатори ініціюють промову Порошенка перед Конгресом США

Украй важливо для кожного члена Конгресу почути Президента України цієї вирішальної миті

Сенатори ініціюють промову Порошенка перед Конгресом США

Голова Комітету зовнішніх відносин Сенату США Роберт Менендес і старший член Комітету сенатор Боб Коркер пропонують запросити Президента України Петра Порошенка виступити з промовою перед Конгресом США під час його візиту до Вашингтона.

Про це йдеться у відкритому листі сенаторів, адресованому спікерові Палати представників американського Конгресу Джонові Бонеру, повідомляє Укрінформ.

"Ми звертаємося з проханням, щоб Ви запросили Президента України Петра Порошенка виступити на спільній сесії Конгресу в рамках його візиту до Вашингтона 18 вересня. Ми вважаємо, що вкрай важливо для кожного члена Конгресу почути Президента України цієї вирішальної миті не тільки для України, а й для Росії, а також для всього укладу, що утворився після холодної війни", - наголошено в документі.

Росія під керівництвом президента Путіна є "викликом для основ архітектури безпеки, які підтримують мир і стабільність на Європейському континенті після закінчення холодної війни", зазначили сенатори.

Вони наголосили, що Президент Порошенко "перебуває на передовій цього конфлікту", визначаючи долю України і майбутнє міжнародного устрою.

"Цієї історичної моменті ми наполегливо рекомендуємо Вам простягнути руку дружби українському народу, запросивши президента Порошенка виступити на спільному засіданні Конгресу і поділитися своїми поглядами на критичну ситуацію в Україні", - акцентовано у відкритому зверненні сенаторів до спікера Палати представників Конгресу США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram