ГоловнаПолітика

США скептично ставляться до домовленостей Порошенка з Путіним

 США скептично ставляться до домовленостей Порошенка з Путіним

США, загалом, визнають дотримання мінської угоди про припинення вогню між сторонами на сході України, втім зі скептицизмом ставляться до прямих домовленостей української влади з Путіним.

Про це заявила під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні представник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Схоже, що угода про припинення вогню, в основному, дотримується", - зазначила Псакі, наголосивши водночас на випадках летального застосування стрілецької зброї під Маріуполем, у районі Донецького аеропорту та поблизу Луганська.

Вона назвала важливим той факт, що сторони поставилися до укладеної домовленості "не просто як до клаптика паперу", а й шукають способи, як її реалізувати.

Щодо виконання 12 пунктів Протоколу, підписаного 5 вересня в Мінську, представник Держдепу визнала, що не всі вони виконуються, але це буде предметом обговорень у рамках тристороннього формату Україна-Росія-ОБСЄ.

"Для миру це найважливіше", - зазначила Псакі.

Коментуючи останню телефонну розмову між президентами Порошенком і Путіним, представник Держдепу зазначила, що дивиться на досягнуті між двома лідерами домовленості "з надією, але водночас зі скептицизмом".

"Як я вже говорила, необхідно реалізувати ще багато кроків", - зазначила Псакі, додавши, що наступним, очевидно, має стати обговорення цих питань з ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram