ГоловнаПолітика

Головне завдання Росії - зірвати президентські вибори 25 травня, - Парубій

Залишається дуже високий ризик військового вторгнення на територію України

Головне завдання Росії - зірвати президентські вибори 25 травня, - Парубій
Фото: ‏@AndriyParubiy

Події, які зараз відбуваються в Україні, мають значно ширший контекст, ніж просто українсько-російська криза.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції із заступником голови Атлантичної ради Деймоном МакВілсоном.

За його словами, план Російської Федерації полягав у тому, щоб спровокувати конфлікт, продемонструвати, що проросійські сили мають повну підтримку в південно-східних регіонах, і це стало б підставою для введення російських військ, повідомляє прес-служба РНБО.

"Вони продовжують свою тактику дестабілізації ситуації в Україні, і сьогодні їхнє головне завдання - дестабілізація і недопущення проведення президентських виборів 25 травня", - заявив Парубій.

Секретар РНБО наголосив, що метою президента РФ Володимира Путіна було захопити не лише Крим, а й усю Україну.

"Наступним етапом має бути 8 південно-східних областей України, де планували ідентичний кримському сценарій захоплення обласних державних адміністрацій, державних установ, проголошення так званих народних губернаторів, а потім звернення до Росії з проханням про допомогу. Цей план Росії мав і має назву "Російська весна", - додав Парубій.

Окрім того, він уточнив, що сьогодні російські війська перебувають по всьому кордону навколо України - на півночі, сході, півдні України.

На його думку, ще залишається дуже високий ризик військового вторгнення на територію України. "За нашою інформацією, вони активують уже й наступний план зриву українських виборів. Але ми усвідомлюємо, що кожну ніч, кожну годину може відбутися атака на територію материкової України. І ми до цього готуємося", - заявив Парубій.

За його словами, головна стратегія РНБО зараз - забезпечити порядок на територіальній частині України, не допустити провокацій і підготувати проведення виборів 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram