ГоловнаПолітика

Порошенко в річницю визволення Слов'янська: "Боротьба за вільний Донбас триває"

Він закликав українців пам'ятати про російську агресію.

Порошенко в річницю визволення Слов'янська: "Боротьба за вільний Донбас триває"
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України Петро Порошенко в річницю визволення Слов'янська від проросійських бойовиків подякував тим, хто наближає перемогу України.

"Ми всі добре пам'ятаємо історичні кадри військової хроніки, на яких жителі українського Донбасу з вдячністю і повагою зустрічали наших воїнів-визволителів. Дякуємо тим, хто вірив і вірить в Україну, тим, хто зараз день за днем наближає нашу перемогу", - написав Порошенко на своїй сторінці в facebook.

За його словами, українцям треба пам'ятати, що Росія продовжує агресію проти України.

"Боротьба за вільний український Донбас триває, Російська Федерація не відреклася від своїх агресивних планів - про це не варто забувати, щоб не втратити Україну. Зараз ми бачимо потужний наступ ворога не тільки на фронті, але і всередині нашої держави. Наступ на армію - вони збираються її скорочувати, урізати фінансування. А мені "шиють" державну зраду за наказ про контрнаступ, в результаті якого було звільнено дві третини окупованого Донбасу. Але ми не здамося, ми переможемо, бо з нами правда, з нами Бог і з нами Україна", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року бойовики Стрєлкова-Гіркіна під натиском українських військ покинули Слов'янськ, Краматорськ, Констянтинівку і Дружківку і втекли в Донецьк.

О 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов'янська був встановлений український прапор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram