ГоловнаПолітика

Зеленський: Україна ніколи і нікому не дозволить зруйнувати систему Чорноморської безпеки

"Наша державна мета - регулярно нарощувати міць Військово-морських сил".

Зеленський: Україна ніколи і нікому не дозволить зруйнувати систему Чорноморської безпеки
Владимир Зеленский
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи і нікому не дозволить зруйнувати систему Чорноморської безпеки.

Про це він сказав в Одесі під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Військово-морських сил України.

"Наша державна мета - регулярно нарощувати вашу міць. Ми знаємо, як в минулі роки, в багатьох сенсах цього слова, Військово-морські сили України намагалися знищити і потопити. Я цього не просто не допущу. Я зроблю все, щоб український флот був зразком сили, сучасності та став справжньою гордістю України. Щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, а в реальному сьогоденні і найближчому майбутньому. А місто Одеса стало не тільки морською столицею, а мізками, серцем і душею всіх військово-морських сил України", - сказав президент.

За його словами, новому командувачу ВМС, контр-адміралу Олексію Неїжпапі поставлено завдання забезпечувати бойову готовність військового флоту і оснащення ВМС ракетною зброєю - як фактор стримування.

Зеленський звернув увагу, що зараз йде активний розвиток військово-морських баз і навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об'єктів українського флоту, відбувається відновлення, модернізація і надходження нового озброєння і військової техніки.

Президент зазначив надважливість випробувань українського ракетного комплексу "Нептун".

Також Зеленський анонсував отримання катерів "Айленд" і "Марк VI" в рамках військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки.

"Ми ніколи не пробачимо тих, хто анексував у нас Крим, і ніколи не пробачимо тих, хто не дозволив українським морякам перешкодити цьому", - додав президент.

Нагадаємо, День Військово-морських сил Збройних сил України відзначають в першу неділю липня з 2015 року.

Раніше повідомлялося, що Зеленський пообіцяв надати понад 70 квартир українським військовим морякам з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram