ГоловнаПолітика

Суд скасував рішення СБУ про заборону в'їзду в Україну російському реперу Елджею

На користь музиканта з СБУ стягнули 1 536 гривень бюджетних коштів.

Суд скасував рішення СБУ про заборону в'їзду в Україну російському реперу Елджею
Фото: facebook.com/pg/Элджей

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення СБУ про заборону на в'їзд в Україну на три роки російському реперу Елджею (Олексію Узенюку). Про це йдеться в рішенні суду від 25 червня.

У ньому зазначено, що Елджей подав позов до СБУ і вимагав скасувати заборону, яка була введена після скарги колишнього нардепа Володимира Парасюка, що вимагав заборонити реперу в'їжджати в Україну через виступ в Коктебелі в анексованому Росією Криму. Доказом цього було відео в YouTube.

Крім того, за версією СБУ, в жовтні 2018 року Елджей та інші особи в інтерв'ю виданню "РИА Новости Новосибирск" сказали, що вважають Крим російською територією.

Суд дійшов висновку, що рішення СБУ було безпідставним.

"Оспорюване рішення було ухвалено відповідачем [СБУ] на підставі недостовірних і не підкріплених відповідними допустимими доказами, отриманими з соціальної мережі YouTube без проведення процедури верифікації власників акаунтів користувачів цієї соціальної мережі в передбаченому чинним національним процесуальним законом", - йдеться в тексті рішення суду.

Крім того, суд стягнув 1 536 гривень бюджетних коштів СБУ на користь репера.

Повідомляється, що рішення суду може бути оскаржене. Коментарів СБУ щодо рішення суду немає.

У реєстрі судових рішень приховані імена фігурантів справи, проте обставини справи вказують на те, що йдеться про російського репера Елджея, оскільки саме йому 27 листопада 2018 року заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури дозволило в'їзд в Україну російській телеведучій "Нового каналу", учасниці Comedy Woman Катерині Варнаві, яка гастролювала в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram