ГоловнаПолітика

Тимошенко: "Не можна обмежуватися заміною голови НБУ, потрібно зупинити викачування грошей з української економіки"

"Батьківщина" ініціюватиме створення парламентської ТСК з розслідування діяльності керівництва Нацбанку.

Тимошенко: "Не можна обмежуватися заміною голови НБУ, потрібно зупинити викачування грошей з української економіки"
Юлия Тимошенко
Фото: скриншот

На думку лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, за сприяння влади Національний банк України був перетворений на великий насос, який викачував гроші з кишень українців, з державного бюджету. Ці схеми продовжують працювати і зараз, заявила вона в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Щомісяця з економіки країни вимивають понад шість мільярдів гривень. На ці самі гроші можна і пенсії підвищити, і заробітні плати, можна нормально кредитувати підприємства, люди можуть іпотечні кредити отримати під 2-3%. Але всього цього не відбувається, тому що в Національний банк вбудований такий ось насос", - обурилася лідерка партії.

Юлія Тимошенко зазначила, що звільнення голови НБУ Якова Смолія, за яке проголосувала "Батьківщина", має бути тільки першим кроком.

За її словами, фракція ініціюватиме створення парламентської ТСК з розслідування діяльності керівництва Нацбанку.

"І бажано не тільки за останні шість років, а взяти 10, 15 років і подивитися, що там взагалі відбувалося", - зазначила Юлія Тимошенко.

Але найголовніше, наголосила лідерка "Батьківщини", зупинити злочинні схеми з вимивання грошей з економіки і змінити всю стратегію фінансової політики держави - в інтересах українців і вітчизняної економіки.

"Не можна зупинятися на заміні Смолія його нинішньою заступницею, яка продовжить ту саму згубну політику. Потрібні зміни, на які вже рік очікують люди", - наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій оголосив про своє рішення звільнитися з посади голови НБУ через політичний тиск. Рада проголосувала за його відставку 3 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram