ГоловнаПолітика

Туреччина ніколи не визнає анексію Криму, - глава МЗС

"Це наша принципова позиція і вона ніколи не зміниться".

Туреччина ніколи не визнає анексію Криму, - глава МЗС
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив, що Туреччина не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією. За його словами, ця позиція ніколи не зміниться.

Про це він сказав на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

"На кожному[міжнародному] майданчику ми підтримуємо територіальну цілісність України, а також її суверенітет, і завжди дуже чітко підтверджуємо на кожній платформі, що ми не визнавали і не визнаємо незаконну анексію Криму. Це наша принципова позиція і вона ніколи не зміниться, і ми завжди відверто про це говоримо", - цитує Чавушоглу агентство УНІАН.

У свою чергу Кулеба заявив, що Україна вдячна Туреччині за підтримку територіальної цілісності і за принципову позицію щодо Криму, яка, за його словами, "проявляється не тільки в заявах, але і в конкретних діях, в тому числі в частині забезпечення дотримання режиму санкцій щодо незаконно окупованого півострова".

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов невизнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим. 18 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін оголосив про "приєднання" Криму до Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, щодо РФ введено низку економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram