ГоловнаПолітика

Саакашвілі обурив суддів заявою про необхідність "переділу" в судовій системі

"Сподіваємося, що голослівні заяви не є проявом некомпетентності".

Саакашвілі обурив суддів заявою про необхідність "переділу" в судовій системі
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Рада суддів України обурилася заявами глави виконкому Національної ради реформ Михайла Саакашвілі про необхідність радикальної судової реформи.

Про це йдеться в заяві на сайті Ради суддів.

"Заява пана Саакашвілі, що "це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас в судовій системі" насторожує своєю радикальністю і безапеляційністю. Роблячи такі заяви, пан Саакашвілі повинен знати, що зараз у судовій системі, саме через подібні заяви і неврегульовані процедури призначення суддів, утворився катастрофічний кадровий голод", - сказано в ній.

Також Рада суддів нагадала про висловлення Саакашвілі в ефірі одного з телеканалів про те, що судова гілка влади "глибоко хвора" і є головним винуватцем відсутності інвестицій в Україну.

Судді вказали на те, що Саакашвілі очолює допоміжний орган без особливих повноважень.

"Сподіваємося, що відповідні голослівні заяви не є виявом нерозуміння насущних проблем судової гілки влади і не є проявом некомпетентності", - підкреслили в Раді.

Саакашвілі відреагував на цю заяву постом в фейсбуці.

Він заявив, що українські суди відірвані від "реального життя, економіки, безпеки та благополуччя звичайних українців".

"Судова влада перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки різних фінансових кланів. Вона вже дуже далека від проблем простих українців і громадських інтересів", - заявив він.

Саакашвілі підкреслив, що метою Нацради реформ за нього стане максимальне спрощення системи, видалення з неї корупції.

"І звичайно звернути увагу на те, як живуть самі судді, на те, звідки у них шикарні вілли і яхти. Причому жодна процедурна демократія і іноземні європейські правила не повинні їм допомагати в забезпеченні гарантій безпеки від українського народу", - додав він.

Нагадаємо, що з початку року Конституційний Суд визнав частково незаконними дві судові реформи. Одну з них провели за Петра Порошенка, другу - вже за Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram