ГоловнаПолітика

Ясько розповіла про плани міжпарламентської співпраці України на 2020 рік

Передбачено візити іноземних парламентарів на лінію розмежування на Донбасі.

Ясько розповіла про плани міжпарламентської співпраці України на 2020 рік
Фото: Facebook Елизавета Ясько

Парламентський комітет з питань міжнародної політики цього тижня схвалив документ про Пріоритети міжпарламентської співпраці на 2020 рік, який передбачає політичну підтримку і взаємодію в питаннях безпеки.

Це, зокрема, консолідація політико-дипломатичного тиску на країну-агресора Росію, збереження санкцій проти РФ, донесення актуальної інформації про ситуацію на окупованих територіях і запрошення іноземних парламентаріїв на лінію розмежування, а також організація їхніх зустрічей з переселенцями і звільненими політв'язнями. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народна депутатка від "Слуги народу", голова комітету з міжнародної політики і міжпарламентської співпраці Єлизавета Ясько.

Також документ передбачає налагодження і створення нових економічних зв'язків, просування іміджу України за кордоном і культурну співпрацю, зокрема, у спростуванні фейків антиукраїнської пропаганди і стереотипів.

Схвалені пріоритети також спрямовані на відкриття нових напрямів співпраці з країнами, які розміщені за межами Європи і Північної Америки в сфері "нової економіки".

"Проактивна позиція на міжнародних майданчиках, у тому числі парламентських асамблеях, міжнародних організаціях і в двосторонніх відносинах з метою захисту національних інтересів України, припинення збройної агресії Росії проти України, деокупацію АР Крим, Севастополя, ОРДЛО на умовах збереження суверенітету України і зовнішньополітичного курсу на отримання членства в ЄС і НАТО", - додала про пріоритети нардепка.

Нагадаємо, Єлизавета Ясько очолила парламентський комітет з міжнародної політики і міжпарламентської співпраці після секс-скандалу з попереднім головою Богданом Яременком

Ясько стала кандидатом на посаду голови комітету від "Слуги народу", незважаючи на те, що програла внутрішні праймеріз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram